BIO Bulgur 500g

BIO Bulgur 500g

Bulgur je nutričně vysoce hodnotná obilovina, obsahuje bílkoviny, sacharidy, vlákninu, vitamíny (především vitamín A) a minerály (fosfor, železo, hořčík) a jen zanedbatelné množství tuku. Podporuje zdraví střev a působí blahodárně na nervovou soustavu.

  • Cena: 57 Kč
  • Cena: 65 Kč s DPH

Skladové číslo: 418764

Dostupnost: Skladem u dodavatele

Výrobce: Bohlsener Mühle

Složení: bulgur *

* suroviny z ekologického zemědělství

 

Bulgur je předvařená, nalámaná, celozrnná pšenice. Získává se z pšenice tvrdé, kdy se zrno umyje, uvaří, usuší a podrtí na menší kousky. Namáčením vznikají enzymy a dochází k částečné přeměně škrobů na jednoduché cukry, tím je bulgur stravitelnější a zrno biologicky aktivní. Bulgur se obvykle nejí samostatně, používá se spíše jako součást různých pokrmů. Chutná po oříšcích a voní po obilí.

Příprava: Bulgur se díky předvaření snadno a rychle tepelně upravuje. Protože absorbuje mnoho vody, je třeba jej vařit v poměru 1:3, a to po dobu 12 minut. Možné je také povařit bulgur jen 5 minut a nechat jej pod pokličkou "dojít". Je také možné připravit jej jinak než tepelným způsobem - nabobtnáním. Uchová si tak veškeré živiny. Surovinu namáčejte po dobu jedné hodiny, potom vodu slijte. V české kuchyni jej lze přidávat do nádivek, karbanátků, polévek, pekařských výrobků, dušenin a jako přílohu k masům. Představuje ideální surovinu pro vegetariánské pokrmy, je lehce stravitelný a má příznivé nutriční složení.

 

Kalorická hodnota/energie (na 100 g):

Energie kJ / kcal: 1570 kJ / 375 kcal
Bílkoviny: 12,5 g
Sacharidy: 74 g
Tuky: 2,5 g

Země původu: Německo

 

Košík

Přihlášení

Přihlášení