BIO Jáhly 500g

BIO Jáhly 500g

Jáhly vznikají loupáním prosa, při přípravě pokrmů je dobré je nejdříve několikrát spařit horkou vodou, aby se zbavily nahořklé chuti. Hodí se na přípravu kaší a různých zapékaných pokrmů. Mají vysokou výživovou hodnotu – obsahují minerální látky (draslík

  • Cena: 59 Kč
  • Cena: 68 Kč s DPH

Skladové číslo: 415020

Dostupnost: Skladem

Výrobce: Bohlsener Mühle

Složení: jáhly*

*suroviny z ekologického zemědělství

 

Jáhly vznikají z prosa odstraněním semenné slupky z obilky. Jsou bohatým zdrojem zejména sacharidů, ale i bílkovin a tuků. Tuků obsahují více než ostatní obiloviny (s výjimkou ovsa). Velký podíl z nich tvoří nenasycené mastné kyseliny. Jáhly jsou bohaté na hořčík, železo a kyselinu křemičitou. Z vitaminů jsou nejvíce zastoupeny vitamíny B1, B2 a PP. Působí příznivě na plíce a zuby, podporují růst vlasů, zamezují jejich vypadávání a lámání nehtů. Zpevňují kosti. Obsahem vápníku a hořčíku působí příznivě na srdce.

Přednosti BIO jáhel:

  - prevence proti depresím
  - vhodné při žaludečních obtížích
  - vhodné pro diabetiky, alergiky, děti a osoby trpící chudokrevností-neobsahují lepek
  - výborné k pročištění organismu
  - podporují zdraví vlasů a nehtů

Příprava: Před vlastní úpravou je důležité jáhly důkladně propláchnout a minimálně 2x spařit horkou vodou, aby se odstranila nahořklá chuť.

Použití: Jáhly mají v kuchyni široké využití. Můžou se připravit buď na sladko v podobě různých kaší a nákypů nebo na slano v podobě placiček, rizota, zavářky do polévky, ale také jako příloha k masovým, zeleninovým či houbovým pokrmům. Pro lepší trávení jsou vhodnější v kombinaci s ovocem.

Kalorická hodnota/energie (na 100 g):

Energie kJ / kcal: 1481 kJ / 354 kcal
Bílkoviny: 9,8 g
Sacharidy: 72,6 g
Tuky: 3,9 g

Země původu: Německo

 

Košík

Přihlášení

Přihlášení